Energietransitie

De energietransitie is een veelbesproken onderwerp. Maar wat betekent dit nu voor de energiestation ondernemingen? Drive begeleidt graag bij de transitie naar een volwaardig energiestation en adviseert daarbij de juiste brandstof- en energiemix voor de toekomst, shopexploitatie en ontwikkelmogelijkheden voor het vastgoed.

Lid worden?

Meld je aan en wij nemen contact met je op. Direct iemand spreken? Bel 085 00 71 361.

De energietransitie

Dagelijks lezen we over de energietransitie. Of het nu gaat over zonnepanelen, windenergie, laden, de toepassing van waterstof of ’transitie’ brandstoffen. De grootste uitdaging blijkt telkens te liggen in onze infrastructuur. De grote afhankelijkheid van deze infrastructuur remt de ontwikkeling af. Dit noodzaakt ons allen om samen na te denken over een aanpak om de energietransitie de juiste impuls te geven richting 2030.  Echter kost dit veel tijd en middelen, en de klok richting 2030 tikt door. Daarom wil Drive voor de overgangsfase dat er ingezet gaat worden op de toepassing van verschillende ’transitie’ brandstoffen met lage emissie. Dit is noodzakelijk om onze economische mobiliteit te waarborgen.

 

Het realiseren van een toekomstplan voor de ontwikkeling van het energiestation van de toekomst is in de energietransitie cruciaal. Drive begeleidt graag bij de keuze en adviseert op de onderwerpen elektrisch laden, waterstof, transitiebrandstoffen.

Elektrisch laden

Een behoorlijk aantal Drive energiestations zijn al voorzien van een elektrisch (snel)laad oplossingen. Grote kans dat je bij nieuwe elektrische aansluitingsaanvragen geconfronteerd wordt met netcongestie. Ondanks inspanningen van netbeheerders wordt netverzwaring en -uitbreiding op veel plekken pas rond 2030 en later verwacht. Ofwel, het elektriciteitsnet heeft zijn maximale capaciteit bereikt. Elektriciteit om te groeien, verduurzamen of überhaupt een bedrijf te starten zal in de nabije toekomst alleen maar lastiger worden, tenzij we met de energievoorziening slimmer omgaan en deze anders organiseren.

 

Inmiddels zijn er tal van technische oplossingen ontwikkeld om op het overvolle energienet op een slimme manier toch (snel)laders te plaatsen. Dit zogenaamde slimme laden wordt ondersteund met batterijsets die met name het piekvermogen van het ladenproces opvangen. Kortom, denken in mogelijkheden biedt perspectief. Drive begeleidt graag en adviseert over elektrisch laden.

Waterstof

In 2023 is er behoorlijk geïnvesteerd in de aanleg van waterstofenergiestations door Drive ondernemingen. Inmiddels zijn er meer dan 20 stations ingericht met waterstofenergie en een aantal in de planning. Samen met Drive ondernemingen, de politiek lokale overheden en verschillende aanbieders uit de keten moeten we richting geven aan deze belangrijk ontwikkeling.

 

Waterstof aangedreven zware voertuigen zijn een beter alternatief voor elektrische of fossiel. Ons energiestation netwerk kan, wil en moet een cruciale rol blijven spelen in de energietransitie. Dit vraagt om een gezamenlijke aanpak met name vanuit overheidswege. Drive wil zich hier collectief voor inzetten om in de energietransitie een versnelling te maken.

 

Heb je vragen of wil je advies over het inrichten van waterstofenergie op jouw station? Neem contact op met het Drive-secretariaat via 085-00 71 361 of stuur ons een mail via de onderstaande button.

 

Meer weten over de werking en verschillende vormen van waterstofenergie? Lees ons artikel!

Drive Toekomstscan

Hoe de wereld er in 2035 precies uitzit, weet niemand. Wel is daar, op basis van trends, ontwikkelingen en het overheidsbeleid voor de langere termijn, nu al een goed beeld van te schetsen voor de branche. Dat beeld verschilt per energiestation. Dat geldt ook voor de acties die nodig zijn in aanloop naar die toekomst. Hoe dat bij jou onderneming zit, ontdek je met de Drive Toekomstscan.

 

De scan is speciaal ontwikkeld zodat Drive leden inzicht krijgen in de juiste brandstof- en energiemix voor de toekomst, advies krijgen over hoe shopexploitatie eruitziet zonder tabaksverkoop én wat de ontwikkelmogelijkheden zijn van het vastgoed. Dit betreft uiteraard altijd maatwerk.  

 

Ook benieuwd hoe jouw bedrijf er voor staat in 2035?

Vraag de Toekomstscan eenvoudig aan via onderstaand formulier of neem contact op met het secretariaat op 085-0071361.

 

Op basis van de toekomstscan wordt een gericht toekomst- en actieplan geschreven. Het invullen van de Toekomstscan en het eerste advies is kosteloos voor jou als Drive lid.

 

Aanvraagformulier Drive Toekomstscan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Berenschot rapport: Energiestations in transitie

Het energiestation is een essentieel onderdeel voor iedereen die autorijdt. Tanken is vanzelfsprekend voor wie niet langs de kant wil stilvallen. De wereld van het energiestation staat aan de vooravond van een ingrijpende verandering. Een verandering die de sector verwelkomt en die past in een al eerder ingezet pad. Ontdek het hier.

Met elkaar de energietransitie tegemoet

Als netwerk van gedreven energiestation ondernemingen en betrokken stakeholders hebben wij de daadkracht en de creativiteit om echt mee te gaan in de energietransitie. We bundelen onze krachten om innovatieve ideeën en duurzame oplossingen te bedenken voor het energiestation van de toekomst.

Experts in transitiebrandstof-advies

Drive wilt dat er ingezet gaat worden op de toepassing van verschillende ’transitie’ brandstoffen met lage emissie. Dit is noodzakelijk om onze economische mobiliteit te waarborgen. Wij hebben de experts in-house om jou hierover te adviseren.

Drive Toekomstscan

Drive heeft een groot netwerk en jaren ervaring binnen de energiestationretail. Met onze Drive Toekomstscan geven we jou op maat advies over hoe je jouw station klaarmaakt voor de energietransitie.

Onze stem in Den Haag

Drive bewaakt de regelgeving in Den Haag en praat mee over de energietransitie en de invloed hiervan op het energiestation. Áltijd met het belang van de branche voorop.

Lid worden?

Heb je interesse om lid te worden? Meld je aan en wij nemen contact met je op. Direct iemand spreken? Bel 085-00 71 361.