Werk

Als onderneming is een specifiek onderdeel binnen het bedrijf van levensbelang: het personeel. Het personeel zorgt ervoor dat een bedrijf blijft draaien en zijn het visitekaartje. Daarom wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht of wil je snel en effectief advies op juridische vragen. Daarvoor kun je terecht bij Drive, waar de deskundige juristen je met raad en daad bijstaan. Effectieve informatie of intensieve begeleiding tijdens een juridisch traject. Dat is Drive.

Lid worden?

Meld je aan en wij nemen contact met je op. Direct iemand spreken? Bel 085 00 71 361.

Juridisch advies op maat

In jouw rol als werkgever is het van belang dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsrecht. Met een eigen cao en een specifieke branche is advies op maat daarom van groot belang. Maak effectief gebruik van jouw Drive-lidmaatschap en stel je vragen aan de deskundige juristen van Drive. Of je nu een vraag hebt over een arbeidsovereenkomst of te maken hebt met langdurige arbeidsongeschiktheid, bij ons kan je terecht!

 

Contact opnemen? op met het Drive-secretariaat via 085-00 71 361 of stuur ons een mail via de onderstaande button

Eigen branche-cao

Drive verzorgt al meer dan 30 jaar een scherpe en praktische cao die precies aansluit op de behoeften van de branche. De eigen cao, was zo succesvol, dat ook de rest van de branche er nu mee werkt. Je kan via onderstaande button onze cao downloaden.

 

Heb je een vraag? Neem contact op met het Drive-secretariaat via 085-00 71 361 of stuur ons een mail via info@drivenederland.nl

Arbeidsovereenkomst

Bij het Drive secretariaat kun je altijd terecht voor vragen over en concreet advies op het gebied van personeel en onze cao voor Energiestations-en Wasbedrijven. Problemen worden praktisch en oplossingsgericht aangepakt. Dit gaat veel verder dan enkel het van beantwoorden van korte vragen.

 

Heb je een vraag? Neem contact op met het Drive-secretariaat via 085-00 71 361 of stuur ons een mail via de onderstaande button.

Vakantie en verlof

Heb je vragen met betrekking tot vakantietoeslag, vakantiedagen, overwerk of andere onderwerpen uit de cao? Wij helpen je graag. Neem contact op met het Drive-secretariaat via 085-00 71 361 of stuur ons een mail via de onderstaande button.

Arbeidsongeschiktheid

Een langdurig ziekte is voor alle partijen vervelend. De werknemer zit ziek thuis en kan niet aan de slag en jij mist waarschijnlijk een broodnodige kracht. In het begin zal je er veel mee bezig zijn maar naar verloop van tijd verslapt de aandacht. Het is daarom belangrijk om overzichtelijk te hebben wanneer je wat moet doen tijdens de ziekte van een werknemer.

 

Heb je vragen met betrekking tot verzuim en arbeidsongeschiktheid? Neem contact op met het Drive-secretariaat via 085-00 71 361 of stuur ons een mail via de onderstaande button.

Salaris

Heb je vragen over salaris, loontabellen of over andere onderwerpen in het arbeidsrecht? Neem contact op met het Drive-secretariaat via 085-00 71 361 of stuur ons een mail via de onderstaande button.

Generatiepact

Vanaf september 2020 kunnen werknemers in onze branche gebruikmaken van het Generatiepact. Het Generatiepact is een regeling waarmee werknemers vanaf hun 60ste leeftijd gezonder en makkelijker de transitie naar hun pensioen kunnen maken door minder te werken. De werknemer gaat ook iets minder verdienen, maar bouwt nog wel 100% pensioen op.

 

Heb je vragen over het Generatiepact of over andere onderwerpen in het arbeidsrecht? Neem contact op met het Drive-secretariaat via 085-00 71 361 of stuur ons een mail via de onderstaande button.

FAD Waarschuwingsregister

Via het Waarschuwingsregister kan jij als werkgever sollicitanten screenen op een frauduleus verleden. Wanneer je een sollicitant hebt die in het verleden wegens fraude in de detailhandel is ontslagen en is opgenomen in het register van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD), dan krijg je een melding wanneer u deze persoon screent. Tevens kan je, als daarbij wordt voldaan aan bepaalde criteria, een frauderende ontslagen medewerker registeren.

 

Drive heeft zich rechtstreeks aangesloten bij Stichting FAD en Drive-leden kunnen kosteloos deelnemen. Meld je vandaag nog aan via de onderstaande knop.

 

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het Drive-secretariaat via 085- 00 71 361 of mail info@drivenederland.nl

Ontslag en beëindiging

Eens in de zoveel tijd krijgen wij telefoontjes van leden die met een situatie in hun maag zitten omtrent ontslag en beëindiging. Gezien de juridische gevoeligheid omtrent dit thema, raden wij ondermeningen altijd aan eerst contact op te nemen met onze arbeidsjuristen.

 

Heb je een vraag over ontslag, contractbeëindiging of het arbeidsrecht? Neem contact op met het Drive-secretariaat voor vrijblijvend advies via 085-00 71 361 of stuur ons een mail via de onderstaande button.

Werkgever in een dynamisch bedrijf, een mooie uitdaging

Als onderneming is jouw personeel je meest waardevolle bezit. Daarom wil je op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht.

Snel en praktisch advies

Behoefte aan advies? Bij een arbeidskwestie wordt je intensief begeleid door onze Drive-juristen en staan zij je vakkundig advies bij.

Eigen cao

Onze cao is door de hele branche omarmd. Drive onderhandelt met de vakbonden en houdt de cao kort, werkbaar en betaalbaar. Alles voor het belang van de ondernemingen en medewerkers.

Op de hoogte blijven

Blijf via onze evenementen of de wekelijkse nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en personeelsbeleid.

Lid worden?

Heb je interesse om lid te worden? Meld je aan en wij nemen contact met je op. Direct iemand spreken? Bel 085-00 71 361.