FAD Interne frauderegister

Geef fraudeurs geen kans om binnen jouw bedrijf en de gehele detailhandel zich schuldig te kunnen maken aan vergrijpen als diefstal, oplichting en verduistering. Voorkom interne fraude en neem gratis deel aan het Waarschuwingsregister.

 

*Gratis bij lidmaatschap, anders € 1.200,- vaste bijdrage

Bespaar € 1200

Lid worden?

Meld je aan en wij nemen contact met je op. Direct iemand spreken? Bel 085-00 71 361.

FAD Waarschuwingsregister

Via het Waarschuwingsregister kunnen werkgevers sollicitanten screenen op een frauduleus verleden. Wanneer je een sollicitant hebt die in het verleden wegens fraude in de detailhandel is ontslagen en is opgenomen in het register van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD), dan krijg je een melding wanneer je deze persoon screent. Tevens kunt je, als daarbij wordt voldaan aan bepaalde criteria, een frauderende ontslagen medewerker registeren.

 

Het Waarschuwingsregister is uitgegroeid tot een begrip in de detailhandel. Steeds meer retailbedrijven sluiten zich aan bij de FAD. Inmiddels vallen ongeveer 250.000 winkelmedewerkers onder de werking van het register. In 2018 werd het Waarschuwingsregister 423.000 keer geraadpleegd door aangesloten retailbedrijven. Afgelopen jaar was er sprake van 595 positieve treffers. Dit is een stijging van 60% ten opzichte van vorig jaar.

 

Interne fraude kost winkeliers jaarlijks ongeveer € 180 miljoen per jaar. De grootste kracht van het Waarschuwingsregister is de preventieve werking ervan. Bedrijven die meedoen tonen aan hun fraudebeleid op orde te hebben en bij deze bedrijven wordt daarom minder snel gefraudeerd.

Aanmelden FAD Waarschuwingsregister

Drive heeft zich rechtstreeks aangesloten bij stichting FAD en Drive-leden kunnen kosteloos deelnemen. Zonder Drive ledenvoordeel heeft het FAD Waarschuwingsregister een vaste bijdrage van € 1.200.

 

Na een aanmelding en akkoord met de geldende voorwaarden kun je gebruik maken van het register en de eerste nieuwe werknemers in het systeem laten checken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om werknemers die bij jou interne fraude hebben gepleegd op te laten nemen in het register. Hiervoor zijn een aantal zaken vereist, zoals een aangifte bij de Politie. In dit proces zal je uiteraard begeleid worden door het Drive-secretariaat en geven wij antwoord op al je vragen.

 

Meld je vandaag nog aan via https://waarschuwingsregister.nl/publicpages/login. Klik op de knop ‘aanmelden’ om in het aanmeldformulier te komen.

 

Wil je meer informatie of hulp nodig bij aanmelden? Neem dan contact op met het Drive-secretariaat via 085-00 71 361 of mail direct via onderstaande button.

Lid worden?

Heb je interesse om lid te worden? Meld je aan en wij nemen contact met je op. Direct iemand spreken? Bel 085-00 71 361.